Peștele spadă este un fel de pește pe care doriți să îl aveți la masă în timpul verii. Perfect pentru maeștrii de grătar, acesta își menține forma bine la foc și obține cele mai tari urme de gril. Textura sa robustă și aroma sunt în excelentă combinație cu produselor de vară. În tacos, salate și alături de salsa ca fel de mâncare principal, peștele spadă este în prim-plan acum.

Aceste steakuri din pește sunt aromate din contul sosului de lămâie și a uleiului de măsline. Sosul trebuie periat peste pește în timp ce gătește.

 Cum alegem corect peștele spadă?

 Peștele spadă este un pește de culoare albă, cu un gust ușor și cu o textură cărnoasă. Se vinde exclusiv în steakuri. Gustul său delicat, îl face să fie o alegere deosebit de bună pentru cei care nu sunt siguri dacă le place peștele. Zonele roșcate ale cărnii au o aromă mult mai puternică și, în caz de necesitate, pot fi îndepărtate.

Peștele spadă este deosebit de bun la grătar, fie ca steak sau kebab și este, de asemenea, delicios prăjit. Îndepărtați pielea sa dură și necomestibilă înainte sau după gătirea acestuia.

Peștele spadă este adesea vândut înghețat și calitatea acestuia poate fi bună, dar, totuș,i asigurați-vă că zonele roșcate sunt roșietice și nicidecum maro.

Garnitura perfectă

 Cea mai simplă garnitură care poate să însoțească peștele spadă la grătar este alcătuită din legume coapte, care pot fi pregătite alături de pește. Puteți face un kebab de legume pe frigărui, pentru o prezentare elegantă. Utilizați un amestec din bucăți de ardei gras, felii de dovlecel de vară, ciuperci sau felii de vinete. Stropiți legumele cu un oțet clasic sau oțet balsamic. Porumbul pe grătar, de asemenea, face un bun acompaniament, deoarece porumbul completează dulceața peștelui spadă.

Timp de preparare: 10 min

Durată gătirii: 20 min

Timp Total: 30 min

Porții: 6 persoane

Ingrediente:

6 steakuri de pește, cu grosimea de aproximativ 3 cm

1/2 cană de ulei vegetal sau ulei de măsline extra virgin

1/4 suc de lămâie

2 lingurițe de sare

1/2 linguriță de sos Tabasco

1/8 linguriță piper negru măcinat

1/4 linguriță de paprica

Instrucțiuni:

  1. Clătiți steakurile de pește spadă sub jet de apă rece și uscați-le cu un prosop de hârtie de bucătărie. Combinați uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea, piperul și sosul Tabasco – amestecați bine.
  2. Stropiți peștele cu amestecul pregătit mai devreme, apoi presărați cu aproximativ jumătate din paprica. Lăsați amestecul de suc de lămâie și paprica rămasă.
  3. Amplasați peștele spadă pe un grătar bine uns. Gătiți peștele peste cărbuni încinși mediu, timp de aproximativ 8 minute pe fiecare parte, până când peștele se înfige ușor cu o furculiță. Sau puteți să-l coaceți la aproximativ 180 ° F pe un gril de gaz.
  4. Stingeți peștele stropind cu amestecul de suc de lămâie de mai multe ori și presarăți peștele pregătit cu paprika rămasă, înainte de servire.