Steak de pește-spadă la grătar

Peștele-spadă este un tip de pește ideal pentru al avea pe masă în timpul verii. Este grozav pentru maeștrii grătarului, își păstrează forma în timpul gătitului și primește cele mai vizibile urme de grătar. Textura și aroma sa fermă se împerechează frumos cu produsele de vară. În tacos, cu salată sau cu salsa ca fel principal, acum peștele-spadă este pe primul loc.
Aceste steak-uri de pește sunt atât de aromate datorită sosului de lămâie și uleiului de măsline. Sosul se aplică fripturii cu o perie în timpul gătirii.
Cum să alegi peștele-spadă potrivit?
Peștele-spadă este un pește alb cu o aromă ușoară și o textură cărnoasă. Se vinde exclusiv sub formă de steak-uri. Gustul subtil al peștelui-spadă îl face o alegere deosebit de bună pentru cei care nu sunt siguri dacă le place peștele. Carnea roșie are o aromă deosebit de puternică și poate fi îndepărtată dacă este necesar.
Peștii spadă sunt deosebit de buni la grătar, friptură sau frigărui și sunt, de asemenea, delicioși prăjiți. Îndepărtați pielea dură și necomestibilă înainte sau după gătit.
Peștele-spadă se vinde cel mai adesea congelat, dar, în ciuda acestui fapt, calitatea poate fi bună, este important să acordați atenție cărnii roșii: ar trebui să fie doar roșiatică și nu maro.
Garnitura perfectă
Cel mai bun aperitiv pentru pestele spada la gratar pot fi legumele coapte langa pestele pe acelasi gratar. Poti face kebab la frigarui cu peste si legume pentru un aspect mai elegant. Folosiți bucăți de ardei dulce, dovlecel, ciuperci sau vinete. Stropiți legumele cu oțet clasic sau balsamic.
Porumbul la grătar este, de asemenea, un bun acompaniament, completând dulceața peștelui-spadă.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de preparare: 20 min
Timp total: 30 min
Porții: pentru 6 persoane
Ingrediente:
- 6 steak-uri de pește, de aproximativ 3 cm grosime
- ½ cană ulei vegetal sau ulei de măsline extravirgin
- ¼ suc de lamaie
- 2 lingurțe de sare
- ½ linguriță Sos Tabasco
- 1/8 lingurita piper negru
- ¼ linguriță paprika
Instrucțiuni:
- Clătiți steak-urile de pește-spadă sub jet de apă rece și uscați-le cu prosoape de hârtie de bucătărie. Combinați uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare, piper și sosul Tabasco. Se amestecă bine.
- Acoperiți peștele cu amestecul pregătit și apoi stropiți cu aproximativ jumătate din boia de ardei pregătită. Păstrați o parte din amestecul de suc de lămâie și cealaltă jumătate de boia pentru mai târziu.
- Așezati peștele spadă pe gratar, uns în prealabil cu ulei. Gătiți peștele la fum mediu timp de 8 minute pe fiecare parte, pană ce furculița intră ușor în carnea peștelui. De asemenea, puteți găti peștele pe un grătar cu gaz la aproximativ 180 ° C.
- Stropiți amestecul de suc de lămâie rămas peste pește de câteva ori în timp ce gătiți. La final se stinge fumul turnand restul amestecului peste peste și se presară cu boia ramasă înainte de servire.